Com fer una bufanda a ganxet amb hexagons – La bufanda dels diumenges – Novembre

Una mica tard publico el tutorial de la bufanda guanyadora de la Bufanda dels Diumenges del mes de Novembre. Quina és la guanyadora?? estic una mica nerviosa..

La guanyadora és:Aqui va el tutorial:

{Material}

- Una llana de gruix mitjà en dues tonalitats coordinades.

- Un ganxet

{Un comentari sobre aquesta bufanda}

Aquesta bufanda està feta amb mòduls hexagonals i independents. Els pots fer tan grans com vulguis o tants com vulguis així com amb tants colors com desitjis. Finalment, la distribució d’hexàgons és totalment al teu gust. Així que, aquesta bufanda és totalment customitzable. Obviament podria ensenyar-te exactament cóm vaig fer la bufanda, però això em sembla molt aburrit.. crec que és molt més interessant deixar una mica d’espai a la creativitat..

Així que t’ensenyaré com fer els mòduls hexagonals i deixaré que la distribució dels hexagons la facis tu..

{Com fer els mòduls hexagonals}

Per treballar en rodó i plà has de procedir tal com segueix: a cada una de les files, augmentar tants punts com tenia el teu anell inicial. Això vol dir, que si la teva anella inicial (mira aquest tutorial de com fer una anella inicial) té 6 punts, a cada fila has d’incrementar el teu número de punts en 6. Així a la primera fila tindràs 6 punts, en la segona 12, en la tercera 18,… i així..

Com augmentar els punts: has de treballar de forma regular, i fer els augments treballant dos punts enlloc d’un. Imagina que tenim una fila de 42 punts i hem fet una anella inicial de 6 punts. Això vol dir que hem d’incrementar el número de punts en 6 al final de la fila, és a dir, acabar la fila amb 48 punts. Hem de dividir el número de punts de la passada pel número de punts de l’anella inicial, això és 42 / 6 = 7, i treballar 6 punts, i en el 7tè fer 2 punts, treballar així fins al final de la passada. Comprova que has finalitzat la passada amb 48 punts tal i com desitjaves.

És una bona idea utilitzar un marcador per a indicar el final de la passada. Un clip obert una mica funcionaria perfectament. D’aquesta manera si no contem els punts sabrems on acaba la passada. No obstant t’animo a que treballis comptant els punts, d’aquesta manera és molt més facil fer els increments.

Anem a veure com es posa en pràctica:

Pas 1) Fes una anella inicial tal i com s’indica en el meu tutorial El cercle màgic o l’anella màgica. Has d’assegurarte que la teva anella té 6 punts, tal i com s’observa en la imatge.
festotu - Com fer una bufanda a ganxet amb hexagons - La bufanda dels diumenges - Novembre

Pas 2) Treballa la segona fila tal i com segueix: en cada punt de l’anterior passada treballa dos punts baixos. Finalitza la passada amb 12 punts tal i com s’observa en la imatge.

festotu - Com fer una bufanda a ganxet amb hexagons - La bufanda dels diumenges - Novembre

Pas 3) Treballa la tercera fila tal i com segueix, ja que tenim 12 punts, 12 / 6 = 2, així que hem de que treballar 1 punt, treballar 2 en el següent punt i repetir fins al final de la passada. Al final de la passada hem de tenir 12 + 6 = 18 punts, tal i com s’observa en la imatge.

festotu - Com fer una bufanda a ganxet amb hexagons - La bufanda dels diumenges - Novembre

Pas 4) Treballa la tercera fila tal i com segueix, ja que tenim 18 punts, 18 / 6 = 3, així que hem de que treballar 2 punts, treballar 2 en el següent punt i repetir fins al final de la passada. Al final de la passada hem de tenir 18 + 6 = 24 punts, tal i com s’observa en la imatge.

festotu - Com fer una bufanda a ganxet amb hexagons - La bufanda dels diumenges - Novembre

Pas 5) Segueix treballant més files fins a tenir un hexagon de la mida desitjada .

festotu - Com fer una bufanda a ganxet amb hexagons - La bufanda dels diumenges - Novembre

Pas 6) Això és tot, fes tants hexagons com sigui necessari, després posa’ls en la posició adequada i cuse’ls junts utilitzant la mateixa llana que per als hexagons. Recomano anar posar els hexagons junts en quant els tinguis fets, posa’ls a la posició desitjada per anar veient com va quedant la bufanda.

festotu - Com fer una bufanda a ganxet amb hexagons - La bufanda dels diumenges - Novembre

Que tinguis una bona setmana!

alba - festotu
Aquesta entrada ha estat penjada el La bufanda dels diumenges, tutorials amb els tags , , , , , , . Bookmark el permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>